26 jul 2017

Patiënt tevredenheid enquête

0 Reacties

We hebben de patiënt tevredenheidenquête 2017 geëvalueerd. Veel antwoorden geven aan dat de zorg naar verwachting is. Er zijn verbeterpunten waar we al op ingespeeld hebben. Dit betreft: communicatie en uitleg, planning en spoedbehandelingen en muziek.

Er zijn een aantal opmerkingen gemaakt over privacy aan de balie. Dat is een lastig punt. Als praktijkeigenaar kies je tussen 2 systemen: een volledig open balie waarbij telefoongesprekken mogelijk eenzijdig meegeluisterd kunnen worden. Ofwel je kiest voor een hele gesloten balie waarbij privacy optimaal is, maar de laagdrempelige open uitstraling afwezig is.

We hebben navraag gedaan bij onze architect. Een tussen oplossing bestaat niet. We nemen de opmerkingen over privacy serieus. Maar we gaan er ‘weloverwogen’ niets aan doen. Als patiënten behoefte hebben aan meer privacy kunnen we altijd een gesprek hebben in een behandelkamer of in de backoffice. Telefoongesprekken met gevoelige informatie zullen we zoveel mogelijk in de back-office afhandelen.

Voor ons is het open karakter van onze ontvangst en wachtkamer erg belangrijk.

[begin]