Orthodontie (beugelen)

In onze praktijk worden vrijwel alle beugelbehandeling uitgevoerd. Door intensieve nascholing is het mogelijk de meest moderne techniek aan te bieden.

Hierbij worden aan de hand van allerlei metingen, digitale foto’s en digitale röntgenfoto’s het gezicht, de onderliggende kaken en de tanden geanalyseerd. Vervolgens gaat er een digitale scan naar OrthoCad in Amerika. Dit bedrijf maakt een digitale beeldbewerking van de kaaksituatie. Tevens wordt er een voorstel gemaakt aan de hand van de door mij aangeleverde gegevens, over de mogelijkheden van behandeling. Dit kan tijdens de bespreking met u (en uw kind) getoond worden. Door deze werkwijze kan er geen onduidelijkheid ontstaan over wat we wel en niet kunnen oplossen.

Nadat het behandelvoorstel met u besproken is en u akkoord bent met dit voorstel wordt de beugel besteld.

We gebruiken hiervoor Damon brackets (blokjes) die middels een mallen techniek op de tanden geplakt worden. De moderne verentechnologie maakt dat met minimale krachten, de tanden in de rij gezet worden. Als het nodig is wordt met elastiekjes in de mond de ondertandboog verplaatst ten opzichte van de boventandboog. Deze blokjes technologie is duur omdat ze in combinatie met de soepele veren, bijna wrijvingsloos de tanden in beweging zet. Hierdoor wordt er zeer voorzichtig omgegaan met het bot rondom de tanden en zullen negatieve effecten als botverlies of wortelresorptie niet optreden. Eventueel kunnen er tegen meerprijs tandkleurige blokjes gebruikt worden.

Vraagt u gerust om informatie.